Megnézem!
Jobbszél tartalom:
Legtöbben ezt keresték: Ügyvéd, Ügyvédek, Ügyvédi iroda, Veszprémi ügyvédek, Veszprémi ügyvédi irodák, Ügyvéd Veszprém, Veszprém-megyei ügyvédi irodák, Ügyvéd Balatonfüred, Ingatlanjog, Ügyvédi honlapok, Ügyvédkereső, Védőügyvéd, Büntetőügyvéd, Büntetőjog, Büntetőjogi védelem | További találatok: Cégalapítás, Cégalapítás Veszprémben, Cégalapítás Veszprém megyében, ügyvédi irodák, Cégalapítás menete, Bűncselekmény, Ittas vezetés, Vagyonosodási vizsgálat, Közigazgatási bírság, e-cégeljárás, Szabálysértési eljárás, Gazdasági társaság, Cégek átalakulása, CégeljárásEredeti kép

Elérhetőségeink | Google térkép


Várom megkeresését.

 

Legtöbben ezt keresték: Ügyvéd, Ügyvédek, Ügyvédi iroda, Veszprémi ügyvédek, Veszprémi ügyvédi irodák, Ügyvéd Veszprém, Veszprém-megyei ügyvédi irodák, Ügyvéd Balatonfüred, Ingatlanjog, Ügyvédi honlapok, Ügyvédkereső, Védőügyvéd,  Büntetőügyvéd, Büntetőjog,  Büntetőjogi védelem, Gazdasági büntetőjog

További találatok: Cégalapítás, Cégalapítás Veszprémben, Cégalapítás Veszprém megyében,  ügyvédi irodák, Cégalapítás menete, Bűncselekmény, Ittas vezetés, Vagyonosodási vizsgálat, Közigazgatási bírság, e-cégeljárás, Szabálysértési eljárás, Gazdasági társaság, Cégek átalakulása, Cégeljárás, Közlekedési jog

Cégeljárás

 

A Dr. Barabás Ügyvédi Iroda az elektronikus cégeljárás lefolytatásának minden kellékével rendelkezik, így Ön rövid idő  alatt, működő gazdasági társaság tulajdonosává válhat.

Az alábbiakban szeretném néhány fontos információval ellátni, hiszen van pár dolog, amelyekben Önnek kell döntenie, mielőtt ügyvédhez fordul az új cége megalapítása ügyében. 

 

A gazdasági társaság alapításához – ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott - társasági szerződés megkötése, részvénytársaság esetében alapszabály, egyszemélyes gazdasági társaságnál alapító okirat elfogadása szükséges.

A társasági szerződésben meg kell határozni a gazdasági társaság cégnevét, mely névnek a választott cégforma megnevezését, valamint legalább a vezérszót kell tartalmaznia. A vezérszó elősegíti a cég azonosítását, illetve más, azonos vagy hasonló tevékenységű cégtől való megkülönböztetését. A vezérszó a cégnévben az első helyen áll. A vezérszó idegen nyelvű kifejezés, rövidítés és mozaik szó is lehet, amelyet latin betűkkel kell feltüntetni. A cégnévben a vezérszón kívül csak magyar szavak szerepelhetnek, a magyar helyesírás szabályainak megfelelően. A cégnévben rövidítés csak a vezérszó esetén, illetve a cégforma meghatározásánál lehetséges.

Tudnia kell, hogy a cégnévnek az ország területén bejegyzett más cég elnevezésétől - a cégforma különbözőségén túlmenően is - egyértelműen különböznie kell, és nem kelthet olyan látszatot, ami - különösen a cég tevékenységi körét és a választott cégformát illetően - megtévesztő.

Amennyiben már van elképzelése új cégének nevéről, ide kattintva ingyenesen és gyorsan ellenőrizheti, hogy létezik-e már ilyen néven bejegyzett gazdasági társaság az országban.

Ezt követően dönteni kell a társaság székhelyéről, a gazdasági társaság tagjainak valamint képviselőjének személyéről

Bizonyára végiggondolta már, hogy új cége milyen tevékenységeket íván folytatni. Amennyiben még nem vagy e körben még tájékozódni kíván, akkor a www.ksh.hu oldalon megtekintheti, hogy milyen tevékenységi körök felvételére van lehetősége.

Meg kell továbbá határoznia, hogy új cége mekkora törzstőkével alakuljon meg, illetve azt, hogy az egyes tagok - személyenként – mekkora összegű vagyoni hozzájárulást nyújtsanak az alapításkor. E körben két körülményt mindenképpen vegyen figyelembe!
Az alakuló társaság beindításához szükséges vagyont célszerű a társaság rendelkezésére bocsátani, hogy az fedezze a kezdeti kiadásokat és ne kelljen egyből tagi kölcsönt nyújtania a cégnek. Másrészről a vagyoni hozzájárulás akkora legyen, amelyre a tagok jövedelmi, vagyoni helyzete fedezetet nyújt. 

Jelenleg korlátolt felelősségű társaság (Kft) alapítása esetén, a társaság rendelkezésére bocsátandó törzstőke minimális összege 3.000.000 – Ft, amelyet azonban nem szükséges cégalapításkor teljes egészében a társaság rendelkezésére bocsátani.  

A jelenleg 3.000.000 - Ft-nál kevesebb törzstőkével működő korlátolt felelősségű társaságoknak azonban a törzstőkéjüket fel kell emelniük. A törzstőke felemelésére a jogszabály 2017. március 15. napjáig biztosít határidőt, azonban ha a társaság más okból, ezen határidőt megelőzően módosítja a társasági szerződését, akkor ezen változásbejegyzési eljárásban kötelezően a törzstőke felemelését is végre kell hajtania. A törzstőke emelés történhet a társaság saját tőkéjéből vagy a tagok befizetésével. Amennyiben a társaság saját tőkéje terhére kíván törzstőkét emelni, szükség lesz egy hat hónapnál nem régebbi fordulónappal elkészített mérlegre, amely annak igazolására szolgál, hogy a cég képes a saját vagyona terhére elvégezni a törzstőke felemelését.

A törzstőke felemelésének változásbejegyzési eljárása illetékmentes. Azonban ez csak akkor igaz, ha a cégbírósági eljárás kizárólag a törzstőke felemlésére vagy más kötelező jogszabályi változás átvezetésére irányul. Amennyiben ezzel egyidejűleg más változtatás bejelentése is megtörténik, akkor az eljárási illetéket kell fizetni. 

Ha nem akar törzstőkét emelni, akkor a társaságot átalakíthatja betéti társasággá vagy közkereseti társasággá.

Amennyiben sem a törzstőke felemelésére, sem a társaság átalakulására nem kerül sor 2017. március 15.-ig, akkor a cégbíróság törvényességi felügyeleti eljárás keretében törli a céget a cégnyilvántartásból.

 

Vegye fel ügyvédi irodámmal a kapcsolatot, és rugalmas, gyors ügyintézést követően lehet egy új cég tulajdonosa!


Természetesen az ügyvédi iroda vállalja társasági szerződések módosítását, cégek átalakulásának, kiválásának, beolvadásának, üzletrészek adásvételének ügyintézését valamint gazdasági társaságok állandó képviseletét is.

 
 

   

 

"Ezt a honlapot a Dr. Barabás Ügyvédi Iroda, a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamarában bejegyzett ügyvédi iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak"

 

 

 

Impresszum | design by: | | Tartalom © * Dr. Barabas * 2000 - 2020 | Counter: 1220 / 1778
Dr. Barabas Zoltán ügyvéd | Veszprém | info@drbarabas.hu | Dr. Barabás Ügyvédi Iroda 8200. Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 15.
Start 2009. december 15.

Az Ügyvédi Iroda fő profilja büntetőjogi tanácsadás és az ügyfelek képviselete büntetőeljárások, szabálysértési, adóigazgatási, vagyonosodási és más közigazgatási hatósági eljárás során.

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Ügyvédi irodám az elektronikus cégeljárás lefolytatásának minden kellékével rendelkezik, így Ön akár már két nap alatt is működő gazdasági társaság tulajdonosává válhat.

Tulajdonos: Dr. Barabás Zoltán ügyvéd

Kapcsolat: info@drbarabas.hu

Címsorszöveg: Cégeljárás - | Dr. Barabás Ügyvédi Iroda | Ügyvédi irodám az elektronikus cégeljárás lefolytatásának minden kellékével rendelkezik, így Ön akár már két nap alatt is működő gazdasági társaság tulajdonosává válhat.

Szlogen: Barabás Ügyvédi Iroda 8200. Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 15.

Linkfelhő: Ügyvéd, Ügyvédi iroda, Veszprémi ügyvédi irodák, Cégalapítás, Cégalapítás Veszprémben, Cégalapítás menete, cégeljárás, Cégeljárás lebonyolítása, e-cégeljárás, Gazdasági társaság, Cégek átalakulása, cégeljárási folyamat, társasági szerződések módosítása, e

Készült: 2009. december 15.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Dr. Barabás Zoltán ügyvéd

Cím: 8230 Veszprém, Dózsa György u. 23.
Telefonszám:
+36 (70) 394 4955
Fax: +36 (88) 565 372

E-mail: